Warning: Declaration of PO_Walker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::start_el(&$output, $page, $depth, $args) should be compatible with Walker_Page::start_el(&$output, $page, $depth = 0, $args = Array, $current_page = 0) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454
Știri - Consiliere pentru părinti - Parenting365.eu

Știri

Cum sunt afectaţi copii de influenţele nefaste? Cum sunt afectaţi copii de influenţele nefaste

Asemeni unor cercuri concentrice care apar pe luciul apei când se aruncă o piatra, şi contactul copilului cu lumea exterioară se lărgesţe de la an la an, astfel el este influenţat de tot mai multa lume. Când începe şcoala, sunteţi deja conştienţi că nu mai puteţi deţine controlul asupra tuturor celor care îl înconjoară şi nici asupra ideilor cu care se va confrunta. Pe masura ce se va apropia de vârsta adolescenţei, aveţi toate motivele să vă temeţi de tot ceea ce întalneşte chiar în locurile presupuse a fi sigure.

Aşa îl putem pregătii să facă faţă influenţele negative şi să distingă între mesajele sincere si cele dubioase. Putem chiar să utilizam  mesaje din alte culturi pe care le detestăm pentru a-i învaţa să le recunoască mai uşor si să le faca faţă.Coportamentul însă trebuie să fie strâns legat de o gândire corectă, astfel, la un moment dat, nu va mai face faţă, un copil trebuie învăţat cum să gândească bine pentru a reuşi în viaţă, nu doar pentru a supravieţui.

Intr-o societate tot mai permisivă este raspunderea şi privilegiul nostru să ne formam copiii astfel incât să gândească raţional.

Nu putem conta pe un consens al valorilor, care parea cândva de la sine înteles în şcoli, biserici şi alte instituţii. N-aş vrea să sugerez prin asta că nu mai este posibilă niciun fel de influenţă pozitivă. Vreau doar să spun că ne confruntăm cu o stare de confuzie alarmantă în  privinţă a ceea ce este bine şi rău, la toate nivelurile societăţii.

Morala şi valorile, la nivelul instituţiilor cândva de încredere, s-au modificat. De aceea apar şi noi ocazii de a ne ajuta copiii să prospere şi să se descurce cât mai bine în lume, într-o societate în care candidaţii la angajari prezintă CV-uri false, cetăţenii nu-şi declară veniturile la serviciile fiscale, iar studenţii şi elevii copiază la lucrari, nu am să deschid subiectul politicii, deoarece acolo sunt foarte multe de zis, şi preocuparea noastra este altă în acest articol. Cu cât copiii devin mai curajoşi din punct de vedere etic  şi gândesc mai limpede, respectând acea integreitate morală, cu atât viaţa lor va avea mai mult sens. De asemenea vor fi capabili să exercite o influenţă pozitivă asupra societăţii. Dar şi contrariul este valabil: cu cât sunt mai puţin integri si cu cât gândesc mai puţin bine, cu atât vor fi mai puternic influentaţi de elemente şi persoane care de-abia aşteaptă să devoreze suflete şi minţi tinere. Acest lucru a fost valabil  dintotdeauna, dar nicicând nu s-a dovedit a fi mai accentuat ca in zilele noastre.