Warning: Declaration of PO_Walker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::start_el(&$output, $page, $depth, $args) should be compatible with Walker_Page::start_el(&$output, $page, $depth = 0, $args = Array, $current_page = 0) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454
De ce este utilă o cameră de supravegheat? Parenting365.ro

Siguranța celor mici! Trebuie să fie primul loc!

De ce este utilă o cameră de supravegheat?  Deoarece cei 2 ani de concediu maternal/paternal trec rapid…și astfel părintele de cele mai multe ori, în lipsa bunicilor trebuie să își lase micuțul pe mâna altor persoane.

În această situație mămicile sunt sfătuite să pună pe primul loc precauția.

 Instalarea unui  sisteme de supraveghere în casă este cea mai sigură modalitate de a te asigura că bonele se poartă exemplar cu micuții. Este de altfel și cea mai simplă, considerând că puteți apela la magazine online iar produsele IP wireless nu necesita instalare din partea unui specialist.

De ce iti este utilă supravegherea video cand angajezi o bonă?

Pentru familiile care aleg să apeleze la bone pentru supravegherea copiilor, nu ar trebui să se puna problema daca să instaleze camere de supraveghere, ci in ce fel să le instaleze pentru a își proteja copiii de abuzuri. Nu căutam să generalizăm, în România există un număr tot mai mare de bone de profesie cu adevarat dedicate, unele chiar cu studii și pregatire în domeniul psihopedagogiei.

Din păcate, printre acestea se strecoară și persoane care au probleme psihice, persoane sociopate capabile să pară perfect potrivite pentru rolul de bona pentru că in momentul în care rămâne singură cu copilul să fie absolut dezinteresate de bunăstarea acestora.

Blogurile sunt pline de povești cu adevarat de groază despre bone lăsate nesupravegheate care au dat dovada de neglijența în serviciu sau chiar mai rau. Printre lucrurile pe care parinții care au avut de a face cu astfel de bone le povestesc, cele mai înfioratoare sunt poveștile de abuz.

In același timp, chiar daca bona nu abuzeaza fizic copilul, aceasta poate alege să nu respecte instrucțiunile stricte ale părinților. Spre exemplu, exista numeroase povesti legate de bone nepregatite si neinformate în ceea ce privește procesul corect de diversificare, bone care hranesc în mod intenționat micuții cu alimente care nu se afla pe lista, uneori chiar din “bună intenție”.

Orice bona cu pregătire în domeniu, cu experiență și fără nimic de ascuns va fi pe deplin de acord cu necesitatea unei astfel de precauții. Dacă o bona află despre intenția părinților de a instala un sistem de siguranță și se opune, acesta în sine este un semnal de alarmă.

Indiferent de recomandările cu care vine o bona, părinții au dreptul de a se asigura că acestă sunt 100% reale. Un sistem de supraveghere care functioneaza pe tot parcursul zilei, cât părinții sunt la serviciu, este modul cel mai sigur în care cei mici, în mod special copiii care nu vorbesc încă, pot fi protejați de abuzuri.

De ce este utilă o cameră  supravegheat?

Există doua feluri în care problema supravegherii bonelor poate fi tratată de mamele care doresc să își știe micuții în absolută siguranță.

Din păcate, de prea multe ori, părinții apelează la supraveghere doar după ce comportamentul bonei sau al copilului au început să atragă atenția. In aceste situații se instalează de obicei camere de supraveghere ascunse, pentru a putea prinde bona în flagrant delict și a explica comportamentul ciudat al acesteia sau al copilului.

Țineți cont că în momentul în care s-a ajuns la acest punct este posibil ca micuții deja să fie in pericol, iar în încercarea de a demonstra comportamentul nepotrivit al bonei, puteți ajunge să prelungiți expunerea la abuz a micuților.

Avantajul sistemelor de supraveghere ascunse este acela că permite părinților să prezinte o dovada clara cu care pot confrunta bona angajată și pot chiar, în funcție de caz, face plângere la poliție.

O alternativă preferabilă sunt sistemele de supraveghere clasice, instalate la vedere.

Pentru a evita expunerea copiilor la traume și situații potențial periculoase, se recomandă instalarea camerelor de supraveghere concomitent cu angajarea unei bone.

 

Camerele de supraveghere instalate la vedere au avantaje clare în această situație:

– Stiind ca este supravegheata, bona se va comporta exemplar chiar daca in alta situatie ar fi avut tendinte sau porniri mai putin profesionale;

– Bonele care vin pentru interviu vor știi că urmează să lucreze într-un mediu strict controlat, astfel cele care sunt nepotrivite pentru această slujba vor renunța înainte ca cei mici să ajungă să sufere de abuz sau neglijență.

Dacă alegeți varianta unui sistem de supraveghere la vedere, urmariți cu atenție orice comportament ciudat al bonei precum:

– Evitarea intenționată a camerelor;

– Desfășurarea activitaților cu copilul în colțuri ale camerelor sau în alte locații de altfel neobișnuite;

– Dispariția de pe camera pentru o perioadă lungă de timp.

În mod ideal, părinții pot comunica direct și deschis cu bona, explicându-i care sunt motivele pentru care camerele sunt instalate și care sunt temerile principale. La finalul acestei discuții, puteți ruga bona să își desfasoare activitățile cu micuții în așa fel încât să se afle în permanență în zonele supravegheate.

Camerele de supraveghere sunt la îndemana oricui în ultima perioadă, pot fi cumparate dintr-un singur click, de la un magazin online, fără să fie nevoie să vă deplasați, sau chiar fără să fie nevoie de instalare complicată!î