Warning: Declaration of PO_Walker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::start_el(&$output, $page, $depth, $args) should be compatible with Walker_Page::start_el(&$output, $page, $depth = 0, $args = Array, $current_page = 0) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454
Ce facem în fața sfidării copiilor mici - Parenting365.eu

Iată câteva idei care să te ajute când trebuie să faci față rezistenței copiilor mici

Ce facem în față sfidarii copiilor mici… greu…să nu pierdem cu firea!

  • Înțelegeți că a spune ”nu” este partea dintr-o etapă de dezvoltare. Copiii își afirmă separarea psihologică, în loc să ia în considerare cu atenția implicații cererii voastre.
  • Creați rutine familiale pozitive zilnice și saptămânale, așa încât să facă parte dinbtr-un tipar acceptat. De asemenea, puteți, face ca aceste clipe să fie prilej de stabilire a legăturii și de distracție, astfel încât copiii voștri să vrea deseori să participe sau să se simtă că nu se merită să se opună sarcinilor.
  • Acordați-vă timpul necesat pentru a vă gândi ”De ce?”. De ce nu ascultă copilul vostru acum? De ce evită această solicitare sau sarcină? Se joacă? Este o solicitare rezonabilă? De asemenea, trebuie să vă întrebați: este o sarcină necesară chiar acum?  Întrebați-vă dacă nu cumva copiii voștri au mult timp în cursul zilei pentru joacă (jocul este munca” copilăriei) Un copil grăbit va spune ”nu”! Vreau mai mult timp!
  • Redirecționarea ajută: apropiați-vă de copilul vostru și luați -l de mână pentru a-l ghida în activitatea pe care i-ați cerut să o îndeplinească sau duceți-l departe de ceea ce face sau sugereți-i un compromis. ”Bine strâng mașinuțele și tu poți strânge animalele de lemn”. Aceasta asiguiră o situație favorabilă ambelor părți și îi învață cum se rezolvă sitruațiile conflictuale.
  • Ați putea folosi umorul și jocuri pen tru a destinde situația? Încercați să cereți în mod clar opusul a ceea ce aveți nevoie: ”Orice ai face, nu-ți lua haina pe tine!” Sau prefăceți-vă că vă activați ascultarea; cereți-i copilului vostru să-și deschidă urechile, apoi apăsați pe un buton imaginar ale urechilor înainte de a rosti solicitarea.
  • Explicați prin mesaje scurte, de ce trebuie să styrangă jucariile și care sunt consecințele dacă nu o să o facă: ”Dacă nu plecăm acum, nu vom avea timp să…., Dacă lași jucăriile pe jos, cineva ar putea călca pe ele și se vor strica” – explicați succesiunea logică a întâmplărilor.

Amenințările…

Ce facem în fața sfidării copiilor mici

 

Amenințările și răsplata ca răspuns la slaba ascultare și cooperare necesită în cele din urmă o îndrumare sporită. Copilul opune rezistență, pierzându-și interesul față de amenințări și de răsplată și, totodată, acumulează resentimente.

Simplele amenințări îi învAȚĂ pe copii că vorbele voastre nu au niciun efect și nicio însemnătate. Asta înseamnă că, de fapt, le încurajați abilitățile de slabă ascultare, îndreptându-i să se detașeze mental atunci când le cereți să facă ceva.