Warning: Declaration of PO_Walker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::start_el(&$output, $page, $depth, $args) should be compatible with Walker_Page::start_el(&$output, $page, $depth = 0, $args = Array, $current_page = 0) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454
Când copilul refuză să-și facă temele - Parenting365.eu

Războiul temelor

Când copilul refuză să-și facă temele – unii copii refuză să-și facă temele; în fiecare seară își înfruntă părinții; susțin că le-au făcut la școală sau pur și simplu spun că nu au teme de făcut. Alții sunt lipsiți de motivație și depun un efort minim în activitatea lor. Sunt uneori, expeditivi acordă prea puțină atenție temelor; sau chiar le fac de mântuială. În toate aceste cazuri, este clar că rolul părinților este acela de a-i pune la punct și de a-i face să înțeleagă că perioada temelor și a lecțiilor nu este negociabilă și nici facultativă. De asemenea, trebuie urmăriți mai îndeaproape și verificați dacă și-au făcut absolut toate temele date de profesori.

Când copilul refuză să-și facă temeleCu toate acestea, este inutil să ne supărăm pe un copil ce refuză să-și facă temele sau să-l pedepsim. Probabil că el nu înțelege cât de bine este să-și facă temele zode zi.

Prin urmare, trebuie să-i explicăm, să-l facem că conștientizeze importanța faptului de a se achita de sarcini – pe scurt, să-l responsabilizăm.

Este foarte greu, desigur, însă numai perseverența îl va convinge.

Când copilul refuză să-și facă temele

Câteva sfaturi…

  • Faceți în așa fel încât copilul să înțeleagă că efectuarea temelor și a lecțiilor nu este negociabilă.
  • Explicați-i în mod clar cum trebuie făcute temele și precizați-i că nu vor fi admise teme făcute de mântuială.
  • Stabiliți o durată minimă pentru teme, astfel încât copilul să nu fie tentat să-ți facă lecțiile pe fugă.
  • Discutați cu învățătorul copilului în cazul în care siotuația persistă. Împreună, veți putea stabili un plan de acțiune pentru a vă putea motiva copilul.

Atunco când copilul refuză să-și facă temele, trebuie să acționați! Nu numai că atitudinea lui îi poate afecta procesul de învățar, însă ar putea, de asemenea să-l afecteze foarte mult în viitor.

Când lucrurile merg mai puțin bine, rămâneți ”zen„. Folosiți umorul pentru a vă încuraja copilul și a dezamorsa situația. Evitați mai ales să vă enervați în momentul în care copilul opune rezistență, greșește sau vrea să renunțe.

 

Sporrrr