Warning: Declaration of PO_Walker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::start_el(&$output, $page, $depth, $args) should be compatible with Walker_Page::start_el(&$output, $page, $depth = 0, $args = Array, $current_page = 0) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454
Cum le transmitem stresul copiilor? Platforma pentru parinti - Parenting365

Cum le transmitem stresul copiilor? Deşi fiecare părinte ştie că trebuie să facă fiecare moment din viaţa copilului să conteze; viteza cu care se desfăşoară totul face din experienţa parentingului una extrem de stresantă. Tehnologia modernă şi incertitudinea economică fac zilele de muncă mai lungi.

Cum le transmitem stresul copiilor?În acelaşi timp, presiunea asupra părinţilor creşte din cauza aşteptărilor tot mai mari ca fiecare copil să exceleze. În caz contrar, şcolile dau vina tot mai mult pe părinţi.

Muncind atât de mult ca să le asigure traiul; majoritatea dintre părinţi cred că fac ceea ce este cel mai bine pentru ei. Şi chiar aşa fac, cel puţin în termeni materiali.

Însă se amăgesc dacă cred că ei nu sunt afectaţi şi de nivelul tot mai mare de anxietate; pe care îl ating ca să poată cumpăra toate lucrurile de care se presupune că este nevoie; fie gaddgeturi sau vacante  costisitoare. Pe lângă cursa după mulţi bani există şi cursa contracronometru pentru părunţi.

Nu mai există doar graba de a ajunge la serviciu; în fiecare dimineaţă poţi vedea adulţi distruşi de oboseală; care  îşi duc copii la şcoală, la grădiniţă după care merg spre serviciu….Apoi acelaşi exerciţiu care creşte nivelul de cortizol se repet  şi seara; când trebuie să se dezlipească  de muncă  şi să-şi  ia înapoi  copiii la timp….

După o astfel de zi, mulţi părinţi recunosc ca nu pot din cauza oboselii să le citeasca copiilor; nici măcar o poveste înainte de culcare.

Un semnal de alarmă trebuie tras şi în cazul părinţilor care lucrează de acasă; aceştia sunt supuşi direct stresului cauzat de muncă.

Ce se întâmplă?

Prin urmare, copiii recepterază că munca pentru care dorim atât de mult să-i pregătim este o corvoadă.

Nu este de mirare că adolescenţii sunt deznădăjduiţi cu privire la viitor; când le se spune că dau exemene ca să obţină acelaşi locuri de muncă ;ce îi fac atât de deprimaţi pe părinţii  lor.

Un studiu din Finlanda a descoperit că stresul resimţit de părinţi la locul de muncă influenţează activitatea copiilor în clasă. S-a descoperit că în cazul cuplurilor epuizate fizic şi emoţional; există o probabilitate mai mare ca problemele similare să-i afecteze pe copiii lor la şcoală. Atitudinile negative ale părinţilor îi determină pe tineri să se simtă epuizaţi;: speriaţi şi să se teamă că rămân în urmă.