Warning: Declaration of PO_Walker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::start_el(&$output, $page, $depth, $args) should be compatible with Walker_Page::start_el(&$output, $page, $depth = 0, $args = Array, $current_page = 0) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454
Câteva cuvinte de evitat - Platformă pentru părinţi - Parenting365.eu

Câteva cuvinte de evitat – adesea folosim cuvinte care….dăunează!Câteva cuvinte de evitat

Leneş – acest cuvânt este folosit de părinţi  adesea pentru a descrie un copil care nu-şi dă tot interesul. Sugerează că aceasta face o alegere şi că nu există motive pentru care să nu facă un efort. Adesea însă, acest sens este departe de adevăr, pentru că există un motiv de bază. Este posibil ca aceşti copii să fi eşuat de atât de multe ori; încât au renunţat pur şi simplu să mai încerce.

Dar – Chiar şi atunci când laudă copilul, părinţii nu rezistă adesea  să nu adauge şi un mare  “dar……..” înainte de a sugera cum ar putea copilul; să facă şi mai bine data viitoare. Problema este că acest cuvânt acţioneză ca un buton de ştergere care anulează fraza de dinaintea sa; prin urmare, copilul aude doar critica.

Dacă – Când îi spuneţi copilului că, dacă îşi face temele acum va avea mai mult timp să se joace mai târziu; sună ca şi cum există posibilitatea ca acest lucru să nu se întâmple niciodată. Înlociurea cuvântului “dacă” cu “când” arată o conexiune clară între efortul şi alegerile copilului, precum şi consecinţele.

Încearcă – Cuvântul “înceracă” presupune că un copil va eşua să facă orice i se cere. În schimb, folosiţi o formulă precum “Vezi cum merge”.

Nu…Dacă inţiaţi o instrucţiune cu o  formală negativă, începutul nu va fi bun. Creierul creează imediat o imagine a ceea ce nu poate face, şi nu invers. Începeţi solicitarea printr-o sugestie afirmativă referitoare la modul cum îşi poate îndeplini sarcina; astfel încât copilul să se imaginează imediat reuşind în realizarea ei.

Fiţi atent la tonul pe care-l folosiţi…

Nu doar cuvintele rostite ne influenţează copiii, ci şi modul în care le rostim. Unul dintre cele mai corozive tonuri  este exasperarea; care nu numai că îl face pe un copil să simtă că vă dezamăgeşte, ci şi că v-aţi pierdut încrederea în abilităţile lui. Ce fel de mesaj se transmite dacă este întărit prin braţe încrucişate, oftat profund, bătut din degete? Chiar dacă îi cereţi să facă ceva care ar fi trebuit să facă deja sau dacă repetaţi ce i-aţi mai spus; vorbiţi aşa cum v-ar plăcea să vi să vorbească. La fel ca toate relaţiile dintre oameni; secretul stă în modul în care formulaţi cererea.