Warning: Declaration of PO_Walker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::start_el(&$output, $page, $depth, $args) should be compatible with Walker_Page::start_el(&$output, $page, $depth = 0, $args = Array, $current_page = 0) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454
Bătălia temelor pentru acasă -Platformă pentru parinti - Parenting365.eu

Incepe războiul – bătalia temelor pentru acasăBătălia temelor pentru acasă

Temele pentru acasă tind să tranforme casa într-o zonă de război; iar tu ești sergentul de instrucție. Este unul dintre cel mai des întâlnite puncte în care iți pierzi controlul; locul unde încercările academice se întâlnesc cu așteptările parentale într-un spațiu delimitat; în privat!

Când trebuie făcute temele pentru acasă; există cea mai mare probabilitate ca părinții; exaseperați că sarcina nu este îndeplinită suficient de rapid de bine, să izbucnească. În asemenea momente, sunt cele mai mari șanse ca părinților comtetitivi; să le scape afirmații pe care apoi să le regrete….într-un efort de a-și determina copilul să aibă rezultate bune. Intensificarea conflictului este cauzată parțial de faptul că profesorii dau multe teme copiilor acasă; conform programei școlare.

Totuși, din ce în ce mai mult, se recunoaște faptul că temele pentru acasă sunt în detrimentul timpului alocat familie.

Și consumă din orele care ar trebui petrecute pentu joacă și relaxare.

O temă pentru acasă care la școală i-ar lua elevului 20 de minute; poate dura de patru ori mai mult acasă; din cauza lucrurilor  care îl distrag; și a tacticilor de amânare aferente. Ca urmare, copiii dorm mai putin; merg la culcare mai târziu și se simt mai stresați.

Ce este de făcut? Pentru a reduce conflictul; insuflați-le copiilor obiceiuri sanatoase și impuneți limite de timp pentru efectuarea temelor de când se apucă de ele. 

Ce îți propun?

Ca să te asiguri că temele sunt făcute corect, dar fără să muncești în locul copilului;  îți sugerez o privire de ansamblu – de 5 minute în care să-l întrebi ce trebuie să facă; la ce are teme; dacă are nelamuriri etc

Totuși nu te amesteca prea mult – dacă insisti; copilul va avea impresia că nu se poate descurca singur.  Nu termina tema în locul lui; doar că ești disperat să o bifezi pe lista cu lucruri terminate în seara respectivă.

Treaba părinților este să-și învețe copilul obiceiuri bune. Copiii învață numai atunci când creierul lor este cel  care vine cu răspunsul.