Warning: Declaration of PO_Walker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::start_el(&$output, $page, $depth, $args) should be compatible with Walker_Page::start_el(&$output, $page, $depth = 0, $args = Array, $current_page = 0) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454
Agresivitatea.... Platforma pentru parinti - Parenting365.eu

Agresivitatea…. Ridică mâna asupra ta, își mușcă sora, dă cu șutul în mobilă,  strică jucăriile. Îți închipui că ai adus pe lume un barbar și ți-e teamă de ce e mai rău în viitor.

N-are rost să dramatizezi! Copiii mici care își lovesc păpușile sau care își aruncă jucăriile prin cameră;  nu sunt mici delicvenți în devenire.

Rolul părintelui este să le canalizeze acestă agresivitate;  să supravegheze comportamentele copiilor și să ia măsuri în cazul unor abateri mai grave.

În privința copiilor mici, cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani, agresivitate reprezintă o formă de exprimare, care va scădea pe măsură ce se va dezvolta limbajul și se va instala un adevarat dialog între copil și cei din jurul  său.

Viața în colectivitate potolește acestă pulsiune prin limbaj, iar regulile din viață de zi cu zi, impuse la creșă au un efect benefic asupra micuților ”duri”.

Crescând, un copil care e agresiv își exprimă în felul acesta o stare proastă: e gelos, nu are încredere în el, și-a pierdut reperele în cazul unei despărțiri, a unui divorț, al unui deces….

În fața agresivității, așa cum se întâmplă în majoritatea relațiilor cu copiii, este esențial să le acordăm atenția și înțelegere, dar trebuie să și acționăm într-un fel. Dacă situația durează de prea mult timp sau se agrevează, atunci trebuie să apelăm la sfatul unui consiler parental/psiholog.

Agresivitatea….Loviri și bătăi între frați

Bătaia e o modalitate de exprimare pentru majoritate băieților, e un mijloc prin care se deosebesc de fete. Pasiunea lor pentru super eroi musculoși ne arată că penAgresivitatea....tru ei forța este mai presus de orice! Se afirmă prin superioritate fizică.

”În fiecare zi, fetița mea de 5 ani și frateșe ei de 3 ani țipă și se bat pentru câte o jucărie. Mi-e teamă ca nu cumva să-și facă rău unul celuilalt. Mă exaspereză”

Acest raport  de forțe între frați e ceva obișnuit: certurile fac parte integrantă din viața colectivă;  în special din viața de familie.

Ai observat că e de-ajuns ca unul să vrea o jucărie pentru ca celălalt;  deși preocupat cu altceva, să sară imediat că vrea și el jucăria respectiva?

Cum gestionezi?

  • Dacă se bat pe o jucărie, dă-i-o unuia, cu condiția să i-o dea și celuilalt după 15 minute. Comportă-te ferm cu ei, verifică dacă au făcut schimbul și dacă au respectat de ce le-ai spus.
  • Dacă încep din nou, atunci confiscă-le jucăria din cauza căreia se ceartă, desparte-i, fiecare să stea în colțul lui, și spune-le că n-au voie să-i iei apărarea nimănui.
  • Încearcă să lămurești din start statutul jucăriilor: fiecare are jucăriile lui, dar există unele, nu foarte multe, comune, pe care trebuie să și le exprime între ei.

 

 

Sporrrrrr