Warning: Declaration of PO_Walker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::start_el(&$output, $page, $depth, $args) should be compatible with Walker_Page::start_el(&$output, $page, $depth = 0, $args = Array, $current_page = 0) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454
Comportamente care ne scot din sărite - Platforma pentru parinti - Parenting365.eu

Unele comportamente ale copiilor – reușesc cu ușurință să ne scoată din sărite, cum să procedam în astfel de situații? Cu calm….   🙂

Comportamente care ne scot din sărite –  Uneori, copii se comportă în așa fel încât ajungem să ajungem să ne ieșim complet din minți. O fac intenționat? Nu, nu mereu. Câteodată, e semn că se fac mari. Așadar, trebuie să ne înarmăm cu multă răbdare, ca-ntotdeauna.

Printre aceste comportamente de care se plâng părinții, se numără dependența de suzeta sau Comportamente care ne scot din săritejucăria de pluș, stările de nervi și smiorcăielile, pasivitatea, mofturile care duc la cheltuieli. Dar mai ales prostiile și boroboațele de orice fel. Să ținem minte însă că toate aceste experinețe contribuie la dezvoltarea copilului.

Ce-i  drept, uneori în detrimentul mediului familial pe care l-am construit. Totuși, putem să evităm ce e mai rău, să reducem riscurile și să gestionăm cum trebuie situațiile.

Cât despre pedeapsă, de multe ori e necesară, dar trebuie să fie proporțională cu vârsta copilului și cu boroboața făcută.

Pedeapsa se impune atunci atunci când copilul încalcă în mod intenționat o regula repetată de mai multe ori;  prin această atitudine părinții se simt cu-adevărat provocați.

Un alt aspect tensionat în viața de părinte este dezordine care domnește în camera copiilor.

Trebuie să le  repetăm împreună să-și aranjeze lucrurile.

Numai că noțiunile de ordine nu prea există în mintea lor, nici la 3 ani, nici la adolescență. Mai mult decât atât, nu le pasă absolut deloc.

Un ultim motiv al enervării părinților, cât se poate de întemeiat, il reprezintă minciunile și fabulațiile. Mai mult sau mai puțin, toții copiii mint.

 Comportamente care ne scot din sărite – Mofturi trecătoare

Adesea, copiii au diverse dorințe impulsive, iar după zece secunde se râzgândesc.

Nu prea au sau nu au deloc noțiunea banilor și a cheltuirii acestora.

Atunci când copilul e mai mare de 6 ani, poți să-i explici că, dacă cheltuiești prea mult și fără rost; nu-ți mai rămân bani să faci alte lucruri mai plăcute cu el; cum ar fi să ieșiți  în oraș, să mergeți în vacanță.

Dându-i  câțiva bani de buzunar; va dobândi noținea banilor și va reuși să înțeleagă de ce părinții refuză să facă anumite cheltuieli.