Warning: Declaration of PO_Walker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Page::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454

Warning: Declaration of PO_Walker::start_el(&$output, $page, $depth, $args) should be compatible with Walker_Page::start_el(&$output, $page, $depth = 0, $args = Array, $current_page = 0) in /home/veggiewi/public_html/parenting365.ro/wp-content/plugins/cms-page-order/cms-page-order.php on line 454
Să-i dai sau nu o palmă? - Platforma pentru parinti - Parenting365.eu

 Este agresivitatea o soluție?sa-i-dai-sau-nu-o-palma

Să-i dai sau nu o palmă?  S-ar putea să pună capat unui comportament; însă aceasta nu este aproape niciodată cea mai bună modalitate de a opri un copil să repete o acțiune; ceea ce este un obiectiv mult mai important.

Dacă ai în vedere doar incidentul propru-zis; înseamnă că vei reacționa și pedepsi în mod repetat, de fiecare dată când acțiunea respectivă are loc. Așa nu vei ajunge nicăieri. Să-i pedepsiți pe copii în acest fel nu ajută.

Tot ce vor învăța este cum să se ferească, să nu fie prinși.

De asemenea, această abordare nu va reuși să-i învețe să-și  schimbe comportamentul, de ce este în interesul lui să o schimbe, și nu le oferă motive suficiente pentru a dori să o schimbe.

Atunci când sunt folosite prea des; pedepsele trebuie să devină din ce în ce mai dure pentru a avea efect.

Pălmuirea poate deschide un drum periculos  către pedepse fizice mai dure.

”Mamă, credeam că trebuie să ai grijă de mine!”

– Acestea cuvinte nemuritoare au fost rostite de o fetiță de doi ani; fiind supărată și nevenindu-i să creadă când a fost pălmuită pentru prima dată. Copilul, este clar s-a simțit de-a dreptul trădat.

Asumpția fundamentată a vieții sale  ca persoană de care depinde complet pentru a supravițui o va proteja de tot ce e rău și va avea grijă de ea; s-a făcut țandări. Încrederea în mama care tocmai o lovise pentru a găsi consolare.

Aceste sentimente, dacă, nu exact aceleși cuvinte, se vor regăsi la fiecare copil pus într-o situație similară. Să-ți rănești propriul copil, iată o tentație des întâlnită, de părinți în anumite situații.

Însă acest lucru este ceva ce copilul nu va înțelege niciodată; deoarece, din perspectiva sa, se presupune că tu – părintele – trebuie să-l iubești și să ai grijă de el.

Dacă tu părintele, nu ești ”de partea lui„ atunci cine altcineva să fie?

O astfel de pedeapsă marchează începutul unei rupturi; care va fi din ce în ce mai greu de vindecat.

Dacă un copil ajunge să creadă că nu îți pasă de el; atunci lui de ce i-ar păsa de părerile tale.

!!!!Pălmuirea agravează de obicei lucrurile – Să-i dai sau nu o palmă?

Este mai bine să eviți să dai o palmă copilului; mai ales pentru că așa ceva nu funcționează. Mulți copii se folosesc de comportamente negative; fie pentru a obține atenție, fie pentru a prelua controlul situației.

Pedeapsa, în acest sens este o dovadă de atenție. Și, obligându-ne să ne oprim din ceea ce făceam pentru a-i pedeps;  este o modalitate de a prelua controlul.

Așadar uneori, pedepsirea îi va încuraja în mod activ pe copii să repete faptele rele.

Pălmuirea este un gest  de putere. Este posibil să-l determine pe copil să se supună de frică; dar este probabil că acel copil te va răsplăti cu aceiași monedă  într-o altă situație.

Pentru fiecare descurajare există o contrareacție. Pălmuirea alimentează lupta pentru putere; foarte rar reușește să-i pună capăt.